Artikel InZaken - Maart 2023

Artikel InZaken - Maart 2023

N2 People viert dit jaar zijn 12,5-jarig jubileum. Het uitzendbureau voor internationale medewerkers, met heel veel klanten in een groot deel van Nederland is flink aan het groeien en breidt zijn diensten verder uit. “Wij zijn enorm sterk in de Automotive-, Logistiek- en Technieksector, maar we zijn inmiddels ook gestart met het werven van chauffeurs en we gaan cursussen en opleidingen aanbieden in onze nieuwe Training Academy”, vertelt N2 People-directeur Eric Nabuurs.

“We groeien hard. Tot voor kort maakten chauffeurs geen deel uit van onze diensten, maar vanuit de aanhoudende vraag van onze klanten, hebben we eind vorig jaar toch besloten om óók chauffeurs te gaan leveren.” Hiertoe werd besloten omdat het volgens Nabuurs ‘een volgende natuurlijke stap is’ binnen het dienstenportfolio van N2 People. “Wij werven onze medewerkers in heel Europa vanuit eigen kantoren en via agenten. De stap naar het rekruteren van chauffeurs is in die zin betrekkelijk klein. De eerste klanten zijn nu operationeel en de werving van nieuwe chauffeurs is in volle gang. Nederland heeft een tekort van meer dan 10.000 chauffeurs. Dankzij ons netwerk in genoemde sectoren, kunnen we snel meerdere internationale medewerkers naar Nederland halen en hen trainen om hier als chauffeurs aan de slag te gaan. Dankzij onze expertise en kennis van zaken kunnen we sowieso snel in een nieuwe niche duiken als we dat willen. Deskundig, respectvol en resultaatgericht zijn onze kernwaarden. Wij doen zaken hier anders dan anderen. Die aanpak wordt op prijs gesteld door zowel ondernemers, ook in onze regio, als door onze werknemers.”

Nog betere vakkrachten

N2 People beschikt sinds kort over een eigen Training Academy. “Zodat we onze medewerkers nog betere vakkrachten kunnen laten worden. We beschikken in Uden over een eigen trainingscentrum, maar onze opleidingen worden ook op locatie in het Land van Cuijk gegeven”, vervolgt Nabuurs. Het gaat volgens de directeur-eigenaar van N2 People om een verscheidenheid aan cursussen en korte opleidingen. “Wij leiden eigenlijk al onze medewerkers verder op, zodat ze na enkele jaren – als ze besluiten om terug te keren naar land van herkomst – een beter toekomstperspectief hebben. Denk aan een cursus EPT, efficiënter werken, Lean-trainingen, BHV, EHBO, rolsteigerbouwen, noem maar op.”

Op het moment dat InZaken op bezoek is bij N2 People, worden zo’n honderd medewerkers klaargestoomd voor de jaarlijkse bandenwissel. “Profile, Euro­master en andere bandencentra zijn continu op zoek naar goed gekwalificeerde medewerkers die banden kunnen wisselen. Twee keer per jaar, zo rond week 11 en week 42, gaan automobilisten naar hun garage of bandenspecialist voor een wissel van winter- naar zomerbanden en andersom. Vrijwel alle garages hebben een tekort aan personeel en moeite om goede medewerkers te vinden. Daar spelen wij op in, want wij kunnen deze mensen wel leveren.”

Gerespecteerd en getraind

Dat klanten van N2 People snel en vakkundig geholpen kunnen worden, is niet de enige reden dat een groeiend aantal bedrijven uit het Land van Cuijk en Noord-Limburg voor een samenwerking met het Brabantse uitzendbureau kiest. “Klanten kiezen voor ons omdat wij veel respect hebben voor onze medewerkers. Eén voor één mensen die goed getraind worden en vooral met respect worden behandeld. Het is nogal wat om huis en haard te verlaten om in Nederland het dubbele te kunnen verdienen van wat je in je thuisland verdient”, weet Nabuurs. “Wij zijn geen bedrijf dat je vandaag om vijf uur moet bellen met de verwachting dat we morgen met een aantal uitzendkrachten in een busje komen voorrijden. Ze gaan, indien gewenst, eerst bij ons in training, zodat ze goed en gericht voorbereid worden op het werk dat ze gaan doen. Dat is uiteindelijk voor alle betrokken partijen het allerbeste. De ondernemers uit het Land van Cuijk en Noord-Limburg die met ons zaken doen, zitten er ook niet op te wachten dat hun krachten ongelukkig zijn of na een korte periode vervangen moeten worden. Eerder het tegenovergestelde is waar. Onze medewerkers zetten vaak hogere prestaties neer dan het eigen personeel. Het komt regelmatig voor dat onze mensen al spoedig een vast contract krijgen aangeboden.”

Dat komt volgens Nabuurs omdat N2 People ‘wegblijft uit de onderkant van de markt’. “Wij gaan ook prat op de juiste begeleiding en een goede huisvesting voor onze medewerkers. Als wij huizen huren, dan brengen we die doorgaans eerst naar een hoger niveau, zodat mensen er prettig kunnen wonen. Wij investeren in de kwaliteit van wonen voor onze medewerkers. Ik wil goed voor onze mensen zijn. Onze huisvesting zit ook bijna altijd midden in het dorp of stad, zodat ze kunnen integreren en deel uitmaken van de lokale samenleving. Het is ook niet zomaar dat we van 600 naar 800 medewerkers groeien dit jaar”, verduidelijkt Nabuurs. “Sowieso beschikken we als N2 People over alle certificeringen en zijn we eveneens ABU-lid. Wij werken volgens bepaalde hoge kwaliteitsstandaarden. Het zit in ons DNA om het goed te doen en hebben werknemers die weinig ziek zijn en veel en hard willen werken. Wij zijn continu bezig om de verblijfsduur van onze medewerkers te verlengen.”

Duurzame onderneming

Bij N2 People wordt ondertussen ook al gekeken naar hoe het bedrijf klaar­gestoomd kan worden voor de toekomst. “We zijn intern goed aan het kijken naar de volgende generatie en volgende leiders binnen ons team. De continuïteit in het bedrijf is geregeld. We hebben de juiste mensen op de juiste plek. Naast Bas Joosten, onze operationeel directeur, staan er al enkele talenten klaar. Er werken hier zo’n vijftig mensen van alle leeftijden. De groep talenten die hier actief zijn, hebben voor een aanzienlijk deel eerst hun stage bij ons gedaan. Dat geeft ons de kans ze te ‘wegen’ aan het N2 People-DNA. Er is hier niemand die zonder passie werkt. Wij doen het op onze eigen manier en dat spreekt ondernemers aan.”