N2 Facility, zustermaatschappij van N2 People, timmert aan de weg!

N2 Facility, zustermaatschappij van N2 People, timmert aan de weg!

Als werkgever moet je goed voor je medewerkers zorgen. Dat geldt zeker ook voor uitzendorganisaties, vinden ze bij N2 People. Via zusterbedrijf N2 Facility wordt gezorgd voor goede huisvesting en transport voor internationale medewerkers. “Wij zorgen ervoor dat de klant goede medewerkers op de juiste plek heeft”, zegt Martin van den Munckhof van N2 Facility.

“Medewerkers moeten zich thuis voelen”

Martin werkte jarenlang in de logistieke sector en startte vorig jaar op interim basis bij N2 Facility. Sinds 1 april is hij in vaste dienst gekomen als directeur, waarbij hij ook leiding
geeft aan de recent opgerichte Training Academy Uden. Hij houdt van het veelzijdige karakter van het werk en vindt het mooi om een positieve impact te hebben op het welzijn van de internationale medewerkers.

“We streven ernaar dat onze mensen in een gewoon huis of een hotel wonen. De locatie moet er netjes uitzien, mensen moeten zich er thuis kunnen voelen. Dáár gaat het om.”
De huisvestingsmarkt was vooral tot vorig jaar een grote uitdaging voor N2 Facility; de vraag naar onderkomens was veel groter dan het aanbod. “Dit bemoeilijkte het aantrekken van arbeidsmigranten aanzienlijk. Nu de woningmarkt is afgekoeld, kunnen we meer locaties aan ons aanbod toevoegen. Niet alleen voor onszelf, maar ook om te
verhuren aan andere bedrijven in de uitzendbranche. Die bieden we de mogelijkheid om bij ons bedden in te huren.”

Onderhoud en reparaties

Op dit moment beschikt N2 Facility over ruim zeshonderd bedden verdeeld over 70 locaties, voornamelijk in Zuidoost-Nederland. “Wat soms wordt gezegd is dat het verhuren van bedden een verdienmodel is voor uitzendbureaus; dat geldt voor ons absoluut niet. Het is voor ons een continu spel om die beschikbare bedden zo goed mogelijk te vullen.” Het is veel meer dan dat alleen: N2 Facility verzorgt daarbij ook onderhoud en reparaties aan de huizen en accommodaties. “We hebben daarnaast huismeesters in dienst die wekelijks onze locaties bezoeken.” Al met al komt er veel kijken bij het aantrekken van internationale medewerkers, iets wat volgens Martin nog weleens onderbelicht blijft. “Als N2 Facility kunnen wij de klant daarin ontzorgen.”